България остава в списъка с „повишена опасност” на Кипър заради коронавирус

от БНТ , Източник: БГНЕС
14:00, 18.08.2020
Чете се за: 00:49 мин.
По света
българия остава списъка bdquoповишена опасностrdquo кипър заради коронавирус
Снимка: Архив/БГНЕС

Министерството на здравеопазването на Кипър актуализира списъка си с държавите, чиито граждани могат да пътуват до острова, като внесе някои промени в тях, съобщи МИА.

Списъкът е съобразен с епидемиологичната обстановка във всяка от страните, като те продължават да бъдат разделени на три категории.

В първата попадат държавите, за които няма ограничения при пътуване до Кипър и не се изисква тест за коронавирус. Според властите в Кипър, най-нисък е рискът в 20 държави – Австрия, Германия, Дания, Естония, Финландия, Ирландия, Латвия, Литва, Унгария, Словакия, Словения, Швейцария, Исландия Лихтенщайн и Норвегия. Не се изискват тестове, рестрикции или самоизолация и при пътуване от Грузия, Южна Корея, Нова Зеландия, Канада и Тайланд.

Задължително е представянето на негативен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването от Великобритания, Белгия, Франция, Гърция, Италия, Хърватия, Холандия, Полша, Чехия, Португалия, Андора, Монако, Ватикана, Сан Марино, Руанда, Тунис, Уругвай, Япония и Китай.

В третата категория попадат държави с „повишена опасност”. Там са включени България, Швеция, Люксембург, Румъния, Испания, Малта, Алжир, Мароко, Австралия, Сърбия и Черна гора. От тези страни е позволено влизането в Кипър само на определена категория граждани със задължителен негативен тест за коронавирус, които трябва да останат за 14 дни в самоизолация.

Промените влизат в сила от 20 август.

24 часа преди отпътуването си за Кипър туристите задължително трябва да изпратят заявление за CyprusFlightPass на сайта (https://cyprusflightpass.gov.cy/).

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Представители на зимните ни курорти искат България да преориентира рекламната си стратегия
Представители на зимните ни курорти искат България да преориентира рекламната си стратегия
Разширяването на тропическите зони е последица от климатичните промени
Разширяването на тропическите зони е последица от климатичните промени