НОВИНИ

България със злато и бронз в многобоя при жените за Купа "София"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:29, 06.04.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Художествена гимнастика
българия злато бронз многобоя жените купа софия

Татяна Воложанина спечели златния медал в многобоя на Международния турнир за купа "София". Тя изпълни по отличен начин всичките си четири композиции и със сбор от 91.250 т. спечели шампионската титла в многобоя.

Ева Брезалиева грабна бронзовия медал със сбор от 86.800 т., а сребърния медал заслужи примата на Беларус Катарина Галкина, която събра сбор от 90.550 т.

Татяна Воложанина се класира на всичките четири финала днес, Ева Брезалиева ще се бори за медали на финалите на обръч и лента, Стиляна Николова се класира във финала на топка, а София Иванова е финалист на бухалки.

В надпреварата при жените в класирането за многобой и на финалите на уредите влизат по две гимнастички от държава.

Ето какво е мястото на другите български представителки в многобоя:

София Иванова - 6-та, Радина Томова - 7-ма, Стилияна Николова - 8-ма, Никол Атанасова 9-та, Леонор Божанова - 10-та , Лъчезара Пекова - 11-та.

Стилияна Николова се класира за финала на топка, а Ева Брезалиева е финалистка на обръч и лента, а София Иванова е сред най-добрите осем на бухалки.

Осем българки стартираха в многобоя. Извън официалното класиране са София Иванова с 83.000 точки, Радина Томова с 82.850, Стилияна Николова с 82.250, Никол Атанасова със 77.350, Леонор Божанова със 77.300 и Лъчезара Пекова със 77.150 точки.

В надпреварата при жените в класирането за многобой и на финалите на уредите влизат по две гимнастички от държава. 41 състезателки участваха в многобоя при жените.

Равносметката на България от турнира до момента е един златен медала на Воложанина и два бронзови - на Брезалиева и ансамбъл девойки.

Днес от 12:00 до 19:00 часа са финалите на отделните уреди при ансамбли девойки, девойки индивидуално и жени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова ще играе срещу №8 в схемата в Богота
Виктория Томова ще играе срещу №8 в схемата в Богота
Златните ни медалисти от ЕП по вдигане на тежести се завърнаха у нас
Златните ни медалисти от ЕП по вдигане на тежести се завърнаха у нас