НОВИНИ

Българските гимнастички с официална подиум тренировка преди старта на европейското по худ. гимнастика

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:16, 16.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
Слушай новината

Българските гимнастички взеха участие днес в официалната подиум тренировка преди старта на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан.

Първо на килима се появи ансамбълът ни при девойките в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова. Момичетата на Кристина Илиева и Жанина Иванова изиграха отлично композицията си с пет въжета, а в съчетанието с пет топки допуснаха малки грешки, а това бе потвърдено и от вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова, която изгледа тренировката на живо.

"Ансамбъл девойки направи добра тренировка, с леки неточности. Важното е да са спокойни утре и всичко ще се получи", сподели Владинова.

След това своята официална тренировка проведоха и представителките ни в индивидуалната надпревара Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които обаче показаха нервност и допуснаха неточности.

Българското участие в Баку ще стартира още утре (17 май), когато ансамбълът ни за девойки ще влезе в битката за разпределение на медалите на в многобоя, както и на отделните уреди - пет въжета и пет топки. Нашите представителки са във втория поток от квалификациите, който започва в 12.50 часа българско време, а при добро представяне ще ги видим и във финалите от 17.50 часа.

В четвъртък пък ще бъде даден старт и на битката в индивидуалния многобой при жените, където страната ни ще бъде представяна от Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева. Николова ще играе на всичките четири уреда, Калейн на три, а Брезалиева само на лента.

Най-интересното от европейското първенство по художествена гимнастика ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 от четвъртък до неделя (18-21 май)!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Сарафов вече е с охрана
Борислав Сарафов вече е с охрана
Радев пред Вархеи: РСМ може да постигне напредък само чрез спазване на правата на човека и принципите на добросъседство
Радев пред Вархеи: РСМ може да постигне напредък само чрез спазване на правата на човека и принципите на добросъседство