НОВИНИ

"Банско опера фест" ще се състои на 27 и 28 август

банско опера фест състои август
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 23.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

"Банско опера фест" ще се състои на 27 и 28 август, на централния градски площад. В първата вечер от 12-ото издание на фестивала за оперна и класическа музика ще бъде представена операта "Вълшебната флейта".

Това е последната опера, която Моцарт създава - по либрето на Емануел Шиканедер - известен за времето си актьор, режисьор, автор на пиеси, импресарио, както и извънреден ценител на таланта на Моцарт. Операта разказва историята на влюбените Тамино и Памина, които трябва да докажат, че са достойни да бъдат приети сред посветените в Храма на светлината.

Продукцията е на Театрално-продуцентския център във Варна. Режисьор е Антониу Замфир от операта в Крайова, Румъния. Сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а консултант по сценографията е Иван Токаджиев. В главните роли са Мария Павлова, Гео Чобанов, Георги Султанов, Пламена Гиргинова, Лилия Илиева и Иво Йорданов. Диригент е Стефан Бояджиев.

Мюзикълът "Човекът от Ла Манча" е втората продукция от програмата на културното събитие. Музиката е на Мич Лей, текстът - на Дейл Васерман, стиховете - на Джон Дариън. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин. Диригент е Страцимир Павлов.

Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите - на Петър Митев, а автор на хореографията е Боряна Сечанова. В ролята на Дон Кихот е Орлин Горанов, негов оръженосец е Мариан Бачев, а Лилия Илиева ще се превъплъти в Дулсинея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завърши ремонтът на най-дългия жп тунел на Балканския полуостров
Завърши ремонтът на най-дългия жп тунел на Балканския полуостров
Сираков обяви: Поканих Станимир Стоилов в Левски
Сираков обяви: Поканих Станимир Стоилов в Левски