НОВИНИ

Бърнли измъкна точка от лидера Челси

Челси Бърнли Кай Хаверц
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 06.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Челси и Бърнли от 11-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 1:1. Кай Хаверц даде аванс на тима си, а Матей Видра изравни резултата през втората част на стадион "Стамфорд Бридж".

В началото на срещата възпитаниците на Томас Тухел създадоха редица положения пред вратата на Ник Поуп, но британския вратар отрази удари на Калъм Хъдсън-Одой, Жоржиньо и Рийс Джеймс.

В 33-ата минута сините успяха да поведат в резултата. Кай Хаверц засече с глава центриране в наказателното поле на Рийс Джеймс за 1:0.

През второто полувреме домакините търсеха втори гол, с който да затвърдят успеха си. ида убият интригата в мача. В 50-ата минута удар с глава на Тиаго Силва се отби от десния страничен стълб.

Мениджърът на Бърнли Шон Дайш усети, че съставът му се нуждае от промяна и пусна в игра Джей Родригес и Матей Видра, които замениха Крис Уд и Йохан Гудмундсон. В 80-ата минута двете резерви комбинираха в противниковото наказателното поле за да измъкнат точка за своя тим.

Челси остава на върха в класирането с актив от 26 точки. Бърнли не успя да се измъкне от зоната на изпадащите и е 18-и с 8 пункта.

Останалите срещи от шампионата с начален час 17.00 часа:

Брентфорд - Норич 1:2
Кристъл Палас - Уувърхемптън 2:0

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талант от Балчик е бъдещ голям спортист на България в хвърлянето на чук
Талант от Балчик е бъдещ голям спортист на България в хвърлянето на чук
Професия социален предприемач: Кауза в името на децата
Професия социален предприемач: Кауза в името на децата