НОВИНИ

Барселона пречупи Макаби Тел Авив след тройка със сирената в мач от редовния сезон на Евролигата

барселона пречупи макаби тел авив тройка сирената мач редовния сезон евролигата
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:14, 05.04.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Николас Лапровитола вкара тройка пет секунди преди финалната сирена, за да помогне на Барселона да надвие като домакин Макаби Тел Авив с 92:89 в среща от предпоследния 33-и кръг от редовния сезон в баскетболната Евролига.

Двубоят в каталунската столица беше изключително интересен и динамичен, премина през серия обрати и в крайна сметка завърши с победа за "блаугранас", която практически им гарантира и домакинско предимство в първия кръг на плейофите.

В рамките на мача и двата тима имаха момент, в който водеха с двуцифрена преднина, но истинската драма настъпи в края. Силно представяне на Уейд Болдуин помогна на израелците да поведат с 85:80, но състезателите на Барса отговориха със серия от седем поредни точки, за да поведат при 87:85 след точна стрелба от дистанция Алекс Абринес.

Нов кош на Болдуин възстанови равенството при 89:89, но последната дума в сблъсъка имаше Николас Лапровитола, който в заключителните секунди реализира тройка, носейки голямата радост за феновете в "Палау Блауграна".

За победителите Ян Весели и Алекс Абринес се отличиха с по 17 точки, а големият герой Лапровитола добави 15. За Макаби Уейд Болдуин приключи с 22 пункта.

В класирането Барселона заема втора позиция с баланс 22-11 и с равни показатели с третия Монако. Междувременно Макаби Тел Авив е на 7-о място в класирането с актив от 19 успеха и 14 поражения и все още запазва надежди за директно участие в плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов за Евтим Милошев: Разбира от туризъм, защото е турист
Слави Трифонов за Евтим Милошев: Разбира от туризъм, защото е турист
Саудитска Арабия ще приеме следващите три издания ня Финалите на WTA
Саудитска Арабия ще приеме следващите три издания ня Финалите на WTA