НОВИНИ

Барселона съди вестник заради заплатата на Меси

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
11:30, 01.02.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
барселона съди вестник заради заплатата меси

Ръководството на Барселона заяви, че не носи никаква отговорност за изтеклата шокираща информация относно договора на Лионел Меси, след като вестник "Ел Мундо" разкри, че аржентинският футболист ще получи 555 милиона евро за последните си пет години в клуба.

Меси бе изключително разгневен от случилото се и заплаши да съди клуба за теча на информация, но от "Ноу Камп" твърдят, че не носят отговорност.

"Клубът съжалява за изнесената информация, тъй като тя е личен документ, за който важат принципите за конфиденциалност между двете страни. Барселона категорично отрича да носи някаква отговорност за публикуването на този документ и ще предприеме съответните съдебни действия срещу вестник "Ел Мундо", заради щетите, които може да нанесе тази публикация. Барселона изразява абсолютната си подкрепа към Лионел Меси, особено при този опит той да бъде дискредитиран и да се навреди на отношенията му с клуба, в който е работил, за да стане най-добрият футболист в света и в историята на футбола", заявиха от клуба в официално съобщение.

С това изявление Барса на практика потвърждава изтеклата информация, според която последният договор на Меси, подписан през 2017 година, е бил на стойност над половин милиард евро. В същото време стана ясно, че самият Меси също е решил да съди вестника, публикувал данните, вместо клуба.

Съвсем наскоро същият вестник публикува интересни данни за финансовото състояние на Барселона, от които стана ясно, че каталунците на практика са на ръба на фалита, тъй като до края на юни трябва да изплатят дългове на стойност 266 милиона евро, а общият им дълг възлиза на 1,17 милиарда евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитаме паметта на жертвите на комунизма
Почитаме паметта на жертвите на комунизма
Пиронкова с лек спад в ранглистата
Пиронкова с лек спад в ранглистата