НОВИНИ

Бебе е в болница с тежки изгаряния след заливане с вряща вода

Случаят е от Благоевград

бебе болница тежки изгаряния заливане вряща вода
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Владислава Миланова
13:15, 24.06.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Бебе на 9 месеца и половина е транспортирано в "Пирогов", след като, по думи на родителите му, се е заляло с вряща вода. Инцидентът е станал в петък в Благоевград.

Детето веднага е транспортирано в спешен център Благоевград, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на "Пирогов", заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето. Изгарянията са засегнали 20% от тялото на бебето.

Майката на бебето е обяснила, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.

Според лекари няма опасност за живота на детето на този етап, но предстои дълго възстановяване. При подобни случаи медиците съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са полети с врящата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния. Противно на всеобщоприетото обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

От отдел "Закрила на детето" в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.

От Държавна агенция за закрила на детето се самосезира и е уведомила всички органи за закрила. Като ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети в конкретния случай, след като станат готови резултатите от проверките.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патрик Мислович поднови тренировки с Левски
Патрик Мислович поднови тренировки с Левски
Рафаел Варан избра САЩ и Меси
Рафаел Варан избра САЩ и Меси