НОВИНИ

Беретини и Рубльов продължават по план в Индиън Уелс

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:46, 16.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
беретини рубльов продължават план индиън уелс
Слушай новината

Матео Беретини и Андрей Рубльов записаха вторите си победи на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс и по този начин се класираха за 1/8-финалите в надпреварата.

Беретини се справи в два сета с южноафриканеца Лойд Харис и след 6:4, 7:5 и за първи път в своята кариера се класира за 1/8-финалите в Калифорния.

В първия сет италианецът се нуждаеше от един единствен пробив и той дойде в деветия гейм, след който Матео поведе с 5:4 и след това на свое подаване затвори първата част.

Във втората част Харис беше този, който първи реализира пробив, който му помогна да си осигури комфортен аванс от 5:2. Впоследствие обаче той пропусна три сетбола, а от това се възползва Беретини, който спечели пет поредни гейма, а с това и мачът след час и 34 минути.

В последния мач за деня на централния корт се появи и седмия поставен Андрей Рубльов, който се изправи срещу Франсис Тиафо.

Двубоят започна трудно за руснака, който допусна пробив още в откриващия гейм на двубоя, но след това той пое контрол върху случващото се и успя да обърне развоя в първия сет, за да го спечели с 6:3.

Във втория пък Рубльов се нуждаеше само от един пробив, за да вземе частта с 6:4 и да си уреди среща с Хуберт Хуркач в 1/8-финалите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Росен Коларов е новият изпълнителен директор на "Медицински надзор"
Проф. Росен Коларов е новият изпълнителен директор на "Медицински надзор"
Борците ни в класическия стил ще участват на четиристранен турнир в Букурещ
Борците ни в класическия стил ще участват на четиристранен турнир в Букурещ