НОВИНИ

Берое обърна Пирин след драма в Благоевград

Берое Пирин
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
05:46, 03.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое постигна втори пореден успех от началото на сезона в Първа лига, след като надви новака Пирин в Благоевград с 3:2 в последна среща от втория кръг.

На стадион „Христо Ботев“ заралии поведоха още в 7-ата минута чрез Алиун Фал, който получи асистенция от Стив Фуртадо.

До почивката обаче „орлетата“ промениха изцяло развоя на събитията в своя полза след точните интервенции на Красимир Станоев от дузпа и Станислав Костов след подаване на съименика му Станислав Манолев.

След паузата обаче възпитаниците на Петър Колев получиха игрово предимство след двата бързи жълти картона за Спас Георгиев. Скоро след това Омар Косоко изравни след асистенция на Симеон Мечев, а първата минута на добавеното време Джунейт Али донесе победата за старозагорци след пас на Илиян Стефанов.

Така Берое тръгна с две победи от два мача за първи път през новия век и се изравни на върха в класирането с шампиона Лудогорец като единствените два отбора с пълен актив от шест точки. Пирин загуби и втората си среща след поражението от Ботев Пд с 1:2 на старта.

В следващия кръг Берое приема Черно море, а Пирин няма да гостува на Локо Пд, след като двубоят бе отложен заради ангажиментите на „смърфовете“ в Лигата на конференциите. Следващият мач на Пирин е домакинство на ЦСКА 1948.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърт век от паметната олимпийска титла на Стефка Костадинова
Четвърт век от паметната олимпийска титла на Стефка Костадинова
Четири години по-късно: Видео показва тормоз над ученичка в Бургас
Четири години по-късно: Видео показва тормоз над ученичка в Бургас