НОВИНИ

Берое победи Пирин и си гарантира място в плейофите на НВЛ при мъжете

берое победи пирин гарантира плейофите нвл мъжете
Снимка: НВЛ, Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 03.03.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Берое 2016 Стара Загора победи гостуващия Пирин с 3:0 гейма (25:14, 25:17, 25:21) в среща от 18-ия кръг на мъжкото волейболно първенство на България.

Домакините нямаха никакви проблеми в двубоя, в който доминираха изцяло. Така Берое 2016 подпечата мястото си на плейофите. Това е пета поредна победа за волейболистите на Мирослав Живков, които през този сезон показаха голямо израстване в представянето си.

Стефан Иванов беше най-резултатен за Берое с 19 точки, 10 точки добави Алексей Землянко. За Пирин се отличи Дейвид Кръстев с 16 точки.

Берое е на четвърто място в класирането с 12 победи и 6 загуби, а отборът от Разлог е с баланс 6-12.

"Доста зле посрещахме, проблемът ни е там през целия сезон. Трябваше да натиснем със сервис, да посрещнем, да си изиграем ситуациите. Предстои ни среща с Монтана, в нашата зала и се надявам да дадем най-доброто от себе си", каза капитанът на Пирин Дейвид Кръстев.

"Очаквах да играем добре. Борихме се за победата. Пирин определено подобряваше играта си с всеки изминал мач. Подходихме много отговорно към този двубой. Имат много добър разпределител, много състезатели с опит, които не са за подценяваме. Затова играхме толкова силно първите два гейма. Малко загубихме концентрация в третия, но все пак успяхме с чиста победа. Поздравяваме момчетата, че направиха максимума. Ние си поставяме за цел всеки един мач да се опитваме да надграждаме. Търсим израстване индивидуално и отборно. Не сме направили всичко, което можем. Има хора в отбора, които през годините са показали професионализъм. Най-опитните ни волейболисти тепърва могат да дават най-доброто. Пожелавам си да сме здрави. Нямаме много дълга скамейка, но имаме много млади хора, които искам да показват амбиция във всяка тренировка. Дано тези млади състезатели да успеят в бъдеще да имат спортни успехи е да видят това, което им се дава като информация отвън от нас.
Една пълна зала на националния празник винаги създава добра атмосфера", заяви старши треньорът на Берое Мирослав Живков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
300-метров трибагреник премина по улиците на Стара Загора
300-метров трибагреник премина по улиците на Стара Загора
Постепенно затопляне през новата седмица
Постепенно затопляне през новата седмица