НОВИНИ

Биатлонистите ни с важен лагер на Белмекен преди старта на новия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:38, 03.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
биатлонистите важен лагер белмекен старта новия сезон
Слушай новината

Националните отбори на България по биатлон за мъже и жени започнаха последен лагер на родна земя преди началото на новия сезон - на високопланинската база Белмекен,.

Родните биатлонисти са в пълен състав, като при при мъжете се подготвят Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Благой Тодев, докато при дамите тренират Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Лора Христова.

Всичките осем състезатели се намират в добро функционално състояние и нямат оплаквания от контузии.

Лагерът на Белмекен има за цел да подготви нашите състезатели за условията, които ги очакват по време на стартовете в зимния център "Жанжяку" - домакин на състезанията по биатлон на Зимните Олимпийски игри в Пекин през февруари 2022 година.

Предимството на базата в Белмекен е, че тя е разположена на 2050 метра надморска височина, което я доближава максимално до зимния център "Жанжяку", който се намира на 1700 метра над морското равнище.

От родната федерация по биатлон са си поставили за цел да класират максимален брой участници за стартовете на Олимпийските игри - 4 мъже и 4 жени.

Лагерът на Белмекен ще продължи до 8 ноември, когато биталонистите ни заминават за Австрия за заключителната част от тяхната подготовка.

Новият сезон в биатлона започва със стартовете за Световната купа в шведския зимен център Йостерсунд между 27 ноември и 5 декември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Българските граждани да напуснат Етиопия и да не пътуват
МВнР: Българските граждани да напуснат Етиопия и да не пътуват
Последствия от климатичните промени в цифри (СНИМКИ)
Последствия от климатичните промени в цифри (СНИМКИ)