НОВИНИ

Бившият национал на България по борба Даниел Александров е обвинен в блудство с непълнолетно лице

борецът даниел александров прекрати състезателната кариера
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 07.06.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият състезател от националния отбор на България по борба класически стил и настоящ депутат от политическа партия ГЕРБ Даниел Александров е обвинен за блудство с непълнолетно лице.

По случая от началото на миналия месец Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на 31-годишния Александров.

"Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А., депутат в 49. Народно събрание.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст", се казва в официалното съобщение на СГС.

Санкцията за престъпление по чл. 150, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК) е от 2 до 8 години затвор.

Александров е европейски вицешампион по борба класически стил при 82-килограмовите от Рим 2020. Той има и две бронзови отличия от континентални първенства от Рига 2016 и Красноярск 2018, както и бронзов медал от Европейските игри в Баку 2015.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сеизмолог: Епицентърът на труса е около летище Крумово
Сеизмолог: Епицентърът на труса е около летище Крумово
Арда Кърджали получи лиценз за Първа лига и за участие в евротурнирите
Арда Кърджали получи лиценз за Първа лига и за участие в евротурнирите