НОВИНИ

БНТ 2 излъчва пряко от Париж концерта за мир "Обединени за Украйна 2022"

Редица популярни музиканти взимат участие в благотворителното събитие 

бнт излъчва пряко париж концерта мир обединени украйна 2022
bnt avatar logo
от БНТ
17:46, 08.03.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Още
Слушай новината

Днес, 8 март (вторник), от 21.10 ч. БНТ 2 ще излъчи пряко от Париж специален концерт за мир под надслов "Обединени за Украйна 2022". Средствата, събрани по време на събитието, ще бъдат предоставени на Червения кръст за оказване на подкрепа на бедстващите жители на Украйна и украинските бежанци в Европа.

В благотворителния концерт във френската столица ще вземат участие редица световно признати музиканти като пианистката Хатия Буниатишвили, звездите на френската популярна сцена Барбара Прави, Карла Бруни, Жулиен Клерк и други. Събитието е организирано от Европейския съвет за радио и телевизия, FR2 И Radio France.

От 21.10 ч. българско време на живо в интернет ще бъде излъчен още един концерт – този в Любляна на част от Младежкия симфоничен оркестър на Украйна.

Младите музиканти са заедно в словенската столица с оглед на актуалната обстановка в Украйна. В рамките на концерта, от границата на Украйна с Молдова и от границата на Украйна с Полша, ще се включат украински репортери, ще бъдат излъчени и специални репортажи от Киев, от център „Каритас“, както и от бежанските центрове в Словения.

Репертоарът на концерта в Любляна включва украински фолклорни песни, някои от най-популярните песни против войната като „Imagine“ на Джон Ленън, песента от Евровизия „Малко мир“ и други.

Зрителите от целия свят ще могат да проследят събитието онлайн ТУК: https://www.rtvslo.si/tv/vzivo/tvs1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК обяви амбициозен план: Енергийна независимост от Русия преди 2030 г.
ЕК обяви амбициозен план: Енергийна независимост от Русия преди 2030 г.
Браншови организации поискаха прозрачност при ценообразуването на горивата
Браншови организации поискаха прозрачност при ценообразуването на горивата