НОВИНИ

Борисов отхвърли твърденията за вмешателство на ГЕРБ в искането за освобождаване на Иван Гешев

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 14.05.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли обвиненията, че има политическо вмешателство в искането за отстраняване на главния прокурор.

"Когато Христо Иванов, Румен Радев, Асен Василев, Атанасов искат оставката на Гешев, не е вмешателство, не е политически въпрос. А когато Мария Габриел произнесе, познавайки процесите в Брюксел, че ще е добре в България да се направи реформа с всичките закони, които в кавички ги наричаме "Крумови" заради Крум Зарков, вие питате има ли вмешателство. Аз не познавам тези хора, не съм говорил с тях. Членовете на ВСС, и прокурорите, и съдиите, са също български граждани, това са от най-интелигентните хора в България, изучени, със стаж, с опит. Те също наблюдават процесите, гледат кое спира по-нататъшното развитие, реформи и т.н. Защо считате, че тези хора са крепостни селяни?", коментира той.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова видя в предложението за отстраняване на Иван Гешев именно политическо действие от страна на ГЕРБ.

"Гешев е част от пазарлъка между ГЕРБ и ПП-ДБ, просто Борисов им направи оферта, която да не могат да откажат. Той им отне инициативата на ДБ и ПП и многогодишната им битка за оставката на Гешев. И ето, Мария Габриел това обяви като пръв приоритет на нейния правосъден министър, а тя няма нито правосъден министър, нито правителство, но... "моя министър". Борисов ѝ го даде. Това е поредната кукичка да ги привлече в правителството", смята Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров отстъпи на Новак Джокович в Рим
Григор Димитров отстъпи на Новак Джокович в Рим
Валентин Антов игра десет минути при победата на Монца над Наполи
Валентин Антов игра десет минути при победата на Монца над Наполи