НОВИНИ

Борусия Дортмунд удари Севиля в поредното шоу на Ерлинг Холанд

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:38, 18.02.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
борусия дортмунд удари севиля поредното шоу ерлинг холанд

Норвежкият талант отново показа на какво е способен в Шампионската Лига, отбелязвайки два гола и асистирайки за третия при успеха с 3:2 като гост на "жълто-черните" на стадион "Рамон Саанчес Писхуан" в Андалусия.

Немския отбор в последно време разочароваше със своето представяне, но снощи в Испания напомни защо през есента триумфира в Група F в най-престижния европейски клубен турнир.

Началото обаче не бе особено оптимистично за гостите, които изостанаха в резултата още в 7-та минута, след като изстрел на Сусо рикошира в крака на Матс Хумелс и влетя във вратата на Хитц за 1:0.

В 19-та минута "жълто-черните" възстановиха паритета чрез Махмуд Дахуд, който отбеляза страхотен гол от дистанция, не оставяйки шансове на стража на Севиля.

Тогава дойде време за шоуто на Ерлинг Холанд. Норвежецът първо вкара за 1:2 в 27-та минута след чудесно взаимодействие с Джейдън Санчо.

В края на първата част пък норвежкият талант се възползва от подаване на капитана Марко Ройс, за да завърши по перфектен начин контраатака за състава на Борусия Дортмунд.

Така на почивката гостите се прибраха в съблекалнята с комфортен аванс от 3:1 в своя полза.

Вторите 45 минути не бяха толкова интригуващи откъм голове, но все пак в 85-та минута Луук де Йонг намали на 2:3, засичайки центриране от пряк свободен удар на Оскар.

Така в реванша на "Сигнал Идуна Парк" съставът на Борусия Дортмунд ще влезе с лек аванс, но андалусйци запазват всички шансове за продължаване към 1/4 финалите в Шампионската Лига.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андреа Пирло: Играчите загубиха увереност след ранния гол
Андреа Пирло: Играчите загубиха увереност след ранния гол
Газовата връзка между България и Гърция ще е готова до края на годината
Газовата връзка между България и Гърция ще е готова до края на годината