НОВИНИ

Боряна Калейн пред БНТ: В края на октомври ще участвам на турнир в София и после ще реша за бъдещето (ВИДЕО)

Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика разказа за пътя към успеха в интервю за "Вечерното шоу" на БНТ.

Боряна Калей
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 12.09.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската вицешампионка по художествена гимнастика от Игрите в Париж Боряна Калейн ще участва на турнир в София през октомври, преди да вземе решение дали да продължи кариерата си

Медалистката от световни и европейски първенства призна, че все още не може напълно да осъзнае постигнатото във френската столица.

"Не мисля, че осъзнавам на 100% какво се случи. Много съм щастлива от успеха. Сбъднах детска мечта, която тепърва ще осъзнавам. Струваше си усилието. Не беше лесно, но когато човек следва нещо голямо, прави жертви. Няма таван за мечтите ми. Все още не съм взела решение да ли да продължи кариерата си. В края на октомври ще участвам на състезание в София. След това ще реша", заяви тя в интервю за "Вечерното шоу" на БНТ.

Според нея целият български щаб е бил изненадан от факта, че Стилияна Николова не успя да се класира на финалите в олимпийския турнир.

"Това бе неочаквано от целия отбор. Може да се случи на абсолютно всеки. Казах й сама да направи анализ за себе си. Следващият път може да се справи с тези ситуации, да не се отказва", допълни столичанката.

Преди да спечели олимпийския медал, Калейн разказа за битката си с преработването.

"Бях изпаднала в доста сериозна дупка. Не се чувствах удовлетворена от това, което правя и нямах мотивация да го правя. Дори на моменти не можех да влизам в залата. Чувствах се много подтисната. С помощта на семейството и приятелите ми отново мога да правя това, което обичам, с любов", добави състезателката.

Многократната национална шампионка на България признава, че има афинитет към треньорството и вижда себе си в тази професия.

"Талантът много помага, но истината е яко бачкане. Винаги съм харесвала треньорската професия. Не съм работила с деца, но съм помагала. Не съм взела решение как да продължа. Пожелавам си да съм здрава. Всяка друга цел, която си поставя, ще я постигна рано или късно", завърши Калейн.

Гимнастичката показа сребърния си медал на водещия Тончо Токмакчиев и сподели каква е разликата между златния, сребърния и бронзовия медал. Вижте целия разговор във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националните отбори на България постигнаха победи във втория кръг на Шахматната Олимпиада
Националните отбори на България постигнаха победи във втория кръг на Шахматната Олимпиада
Георги Господинов за новия си роман: Това е книга за всички загуби
Георги Господинов за новия си роман: Това е книга за всички загуби