НОВИНИ

Бостън Селтикс ще играе за титлата в НБА след победа в четири мача срещу Индиана Пейсърс

Бостън Селтикс спечели титлата в Източната конференция

Лидерът в Източната конференция Бостън Селтикс записа седми пореден успех в НБА, след като победи Шарлът Хорнетс със 130:118 като гост.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:51, 28.05.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Дерик Уайт вкара стрелба от зоната за три точки 45 секунди преди края и Бостън Селтикс елиминира Индиана Пейсърс в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) след победа със 105:102 в четвъртия мач.

Джейлън Браун наниза 29 точки, а Джейсъм Тейтъм добави дабъл-дабъл за Селтикс с 24 пункта, 13 борби и осем асистенции. Андрю Нембард пък бе най-добрият играч за Пейсърс с 24 точки и личен рекорд в плейофите с десет борби.

Бостън заличи пасив от девет точки в последната четвъртина, а кулминацията бе тройката на Уайт в последната минута. Той бе оставен сам вдясно от коша на Индиана и получи топката от Браун, след което наниза стрелбата необезпокояван. Индиана отговори с опит на Андрю Нембард за тройка 33.6 секунди преди края, но той пропусна и Тейтъм спечели борбата.

Пейсърс не извършиха нарушение след подновяването на играта и Тейтъм не успя да се разпише с нова далечна стрелба, но Джру Холидей взе борбата в атака и Селтикс източиха часовника. Така Бостън записа втори голям обрат като гост, след като в мач №3 изоставаше с осем точки 2:38 минути преди края.

Селтикс ще играе за титлата в НБА за втори път в последните три години, а съперник ще бъде победителят от серията между Далас Маверикс и Минесота Тимбъруулвс. Далас води с 3:0 победи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията спря с шипове дрогиран шофьор след гонка във Велико Търново
Полицията спря с шипове дрогиран шофьор след гонка във Велико Търново
Катастрофирал тир препречи международния път Е-79 в посока Враца
Катастрофирал тир препречи международния път Е-79 в посока Враца