НОВИНИ

Ботев Пловдив разочарова ЦСКА 1948

Алекса Мараш се погрижи "канарчетата" да излязат победители в дуела с тима от Бистрица

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
18:00, 29.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
цска 1948 ботев пловдив
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Ботев Пловдив се върна на правия път в Първа лига. Футболистите на Душан Керкез надвиха ЦСКА 1948 с 1:0 в мач от десетия кръг, който се изигра на стадиона в "Бистрица".

В обувките на спасител за пловдивчани влезе Алекса Мараш, тъй като именно той се оказа автор на единственото попадение в срещата. По този начин момчетата на Валентин Илиев не познават вкуса на успеха в последните си два мача от родния елит.

Преди първия съдийски сигнал новият председател на отбора от Бистрица Стефан Сотиров връчи фланелка и плакет на досегашния такъв в лицето на Добрин Гьонов, който работеше в клуба от 2017 година насам, но това лято подаде оставка.

Срещу името на "жълто-черните" личат 19 точки, което ги поставя на четвъртото място във временното класиране, а отборът от Бистрица заема седмата позиция с 13. На 5 октомври (петък) Ботев ще домакинства на Левски, докато ден преди това ЦСКА ще има визита на Крумовград.

Головите положения липсваха още от самото начало. Най-опасното такова бе в 18-та минута, когато Евгенй Сердюк излезе очи в очи срещу Ханс Бернат, но датският страж спаси удара му с една ръка. Скучните моменти бяха на дневен ред, а изстрел на Ехидже Укаки от границата на наказателното поле премина покрай вратата на домакините.

Второто полувреме не бе по-различно. Гостите успяха да открият резултата в 71-та минута чрез Алекса Мараш, но главният съдия Васил Минев се намеси и отмени попадението заради засада.

Все пак „канарчетата намериха пътя към гола в 85-та, като точен бе именно Мараш. Той бе изведен от Ивелин Попов и с хубав удар вгорчи живота на домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земята ще се сдобие с "мини Луна" за около два месеца
Земята ще се сдобие с "мини Луна" за около два месеца
Кремъл обяви, че актуализираната ядрена доктрина на Русия ще бъде официализирана
Кремъл обяви, че актуализираната ядрена доктрина на Русия ще бъде официализирана