НОВИНИ

Бранимира Маркова пред БНТ: Много силно участие и на трите момичета в квалификациите (ВИДЕО)

Главният мениджър на националния отбор на България по художествена гимнастика даде първи думи пред БНТ за представянето на българските състезателки.

бранимира маркова бнт
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 24.05.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният мениджър на националния отбор на България по художествена гимнастика Бранимира Маркова коментира пред БНТ представянето на българските състезателки след първата квалификация от втория ден на европейското първенство в Будапеща.

"Бих казала, дотук, много добре. Много силно участие и на трите момичета в квалификациите. Разбира се, те са под огромно напрежение, защото всяко едно изиграване е важно за тях, както за квалификациите за многобоя, така и за отборното класиране.", заяви Маркова.

"Играха много концентрирано. Вложиха много усилия да се подготвят за това състезание, така че смятам, че в квалификациите се представиха много добре и оттук нататък се надявам утре да покажат най-доброто от себе си", допълни главният мениджър на българския отбор по художествена гимнастика.

Бранимира Маркова даде по отделно мнение за трите български гимнастички при жените.

"Първо ще започна с Боряна. Изключителен старт за нея, въпреки грешката на топка, която допусна. Тя започна страшно силно съчетанието си. Допусна грешка, защото наистина имаше малко повече сила, като че ли, но съм изключително доволна, че продължи много добре в състезанието, както на обръч, така и в днешния ден на бухалки", започна тя.

"Елвира е много силен състезател. Аз смятам, че тя също се представи много добре, но, разбира се, е дебютантка и на нея това, което ѝ липсва е опит, така че това, което направи днес ме прави много доволна", каза още Маркова.

"Стилияна също игра много умно, много внимателно и много концентрирано, така че съм доволна от всички състезателки", добави главният мениджър на българския отбор.

Накрая Бранимира Маркова коментира и успехите на двете ни представителки при девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова.

"И двете момичета, вчера на финалите, играха много силно, не допуснаха нито една груба грешка. Единствено ни е малко яд за финала на лента на Дара Малинова, която само заради неуспешното изиграване на един от пируетите остана втора, а можеше да спечели златен медал, но като цяло и двете момичета показаха много силна игра", завърши тя.

Вижте целия материал във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович загуби от Томаш Махач на полуфиналите на турнира по тенис в Женева
Новак Джокович загуби от Томаш Махач на полуфиналите на турнира по тенис в Женева
Десислава Миланова спечели Голд тур на Световната купа по конен спорт на база "Фригопан"
Десислава Миланова спечели Голд тур на Световната купа по конен спорт на база "Фригопан"