НОВИНИ

Бременна жена обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че е изгубила детето си

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 18.08.2023 (обновена)
7886
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Семейството на бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява медици от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка на дежурния лекар, тя е родила преждевременно, заради което е изгубила детето си. Тази сутрин роднини и близки на родилката се събраха пред Спешния център и поискаха оставката на дежурния екип.

В понеделник следобед, 26-годишната Джумиле Чолакова отишла в Спешния център в Гоце Делчев със силни болки в корема. След извършен преглед, дежурният лекар ѝ поставил инжекция и я изпратил за лечение вкъщи. Часове по-късно започнало преждевременно раждане.

Манчо Падюков - свекър на родилката: "Аз като докарах жената, вкарахме я пак завита в чаршаф, детето в ръцете мъртво, и му казвам - ела бе приятелю, виж какво сготви, какво направи, той вика - аз сбърках."

Виктор Панюков - съпруг на родилката: След това той, доктор Фидошев, каза на баща ми - съжалявам, извинявам се от моя страна."

БНТ: Тоест лекарят си е признал грешката?

- Да, лекарят каза на баща ми, моя е грешката.

По случая е разпоредена вътрешна проверка, която да установи има ли допуснати нарушения.

"Аз разговарях по веригата с всички, които са били в екипа, очаквам от тях и писмените обяснения. Назначена е наша вътрешна проверка, която ние извършваме винаги, когато има сигнали, но нашата проверка ще бъде до там до колкото са спазени нашите вътрешни правила за работа и стандарта за спешна медицина. Тоест ние не можем да кажем дали има или няма в случая лекарска грешка", обясни д-р Красимир Михайлов - директор на ЦСМП - Благоевград.

Силветка - свекърва на родилката: "Аз мисля, че такива лекари не трябва да са на работа. Днес ако е на нас, утре ще е на друг."

Проверка по случая извърша и Изпълнителната агенция “Медицински надзор”, резултатите се очакват в следващите седмици.

Вижте повече в прякото включване на Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново нападение с дронове срещу Москва
Отново нападение с дронове срещу Москва
Адвокатите на Тръмп поискаха отлагане на делото срещу него за след изборите
Адвокатите на Тръмп поискаха отлагане на делото срещу него за след изборите