НОВИНИ

БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за РСМ, докато Скопие не изпълни ангажиментите си

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
10:09, 23.06.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
бсп подкрепи каквото предложение рсм докато скопие изпълни ангажиментите
Слушай новината

БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за Северна Македония, докато Скопие не изпълни ангажиментите, залегнали в договора от 2017 г. и декларацията на НС. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

След като за втори ден заседанието на парламента беше провалено заради липса на кворум, от "БСП за България" определиха действията на парламентарните групи, които не влязоха в зала като саботаж на парламента.

"Вече 8 дни новата коалиция няма председател на българския парламент. Новото управляващо мнозинство ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" си играят с държавата. Позицията на БСП е, че докато не бъдат изпълнени ангажиментите, залегнали в договора от 2017 година и декларацията на НС, няма да подкрепим каквото и да е предложение за Северна Македония. Но това не значи, че обсъждането трябва да спре. Това не значи, че българските граждани не трябва да бъдат информирани и на българския народ не трябва да му бъде обяснено какво се предлага и какво нарушава или не националните интереси", заяви Свиленски.

Той изрази опасения, че актуализацията на бюджета може да бъде бламирана.

"До края на седмицата трябваше да бъдат приети бюджетите на ДОО и НЗОК, за да може пенсионерите да получат пенсиите си, но това вероятно няма да се случи. Трябваше да бъде приет и държавният бюджет, но той вероятно ще бъде бламиран или засипан с толкова предложения, че да се блокира работата по него", посочи председателят на ПГ на "БСП за България".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серина Уилямс и Онс Жабер стигнаха полуфиналите на двойки в Ийстбърн
Серина Уилямс и Онс Жабер стигнаха полуфиналите на двойки в Ийстбърн
Футболният отбор на свободните агенти загуби в Своге
Футболният отбор на свободните агенти загуби в Своге