НОВИНИ

БСП ще сезира прокуратурата за действията на министъра на икономиката за яз. "Огоста"

корнелия нинова служебният кабинет занимава бюджета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 22.12.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще сезира прокуратурата за действията на служебния министър на икономиката Никола Стоянов, свързани със задвижването на инвестиция за изграждане на плаваща електроцентрала на язовир "Огоста".

"Министърът на икономиката и индустрията Стоянов трябва да бъде спрян. Инвестиция във фотоволтаици върху язовир “Огоста“ е опасна и с непредсказуеми последици...Шокираща е безотговорността, с която министър Стоянов тръгва на тази стъпка. Още по-шокиращи са отговорите му в контрола пред парламента. Според него той е провел разговори, подписал е някакъв ангажиращ документ с германски инвеститор и в същото време заяви, че тепърва ще обяви конкурс и всички желаещи фирми могат да участват. Каза, че Държавната консолидационна компания ще направи ремонт на стената, но в същото време ни увери, че това е ангажимент на германската фирма. Не отговори каква ще е ползата за България, тъй като цялото произведено количество енергия ще се изнася за Германия.
Германия е наш основен търговски партньор. Инвеститорите са добре дошли. Но всички трябва да спазват законите на България. Опасявам се, че Стоянов ги подвежда и ще загубим доверието на голям европейски партньор от неговите безумия", посочва Нинова в публикация в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Дичев преподписа с Черно море
Мартин Дичев преподписа с Черно море
Окончателно отнеха олимпийската титла на Наталия Антюх
Окончателно отнеха олимпийската титла на Наталия Антюх