НОВИНИ

Бури и торнада връхлетяха щата Мичиган, властите обявиха извънредно положение

Лошото време засегна и части от щата Оклахома

обявиха извънредно положение заради бури торнада мичиган
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:44, 08.05.2024
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Властите на американския щат Мичиган обявиха извънредно положение в районите, през които преминаха бури и торнада. Тежко засегнати от лошото време са и части от щата Оклахома, където един човек е загинал, а друг е в неизвестност.

Извънредно положение е обявено за окръзите Каламазу, Сейнт Джоузеф, Бранч и Кас. Повече от 32 000 домакинства в щата са без ток. Град Портидж, близо до Каламазу, на около 230 км от Детройт, е претърпял "огромни щети", след като две торнада са преминали през района. Съоръжение на FedEx е сред пострадалите сгради, в нея е имало най-малко 50 души, а електрически проводници под напрежение блокираха изхода.

Миналата нощ имаше съобщения за най-малко 20 торнада в Айова, Канзас, Мисури, Небраска, Оклахома, Южна Дакота и Тенеси. Тежко засегнати от бурята бяха селищата Барнсдал и Бартълсвил, щата Оклахома, северно от Тълса.

В Барнсдал, селище с около 1000 жители, един човек е убит и няколко са ранен. Там близо 70 сгради са напълно разрушени, а в щата Оклахома са пострадали около 350 постройки. Един човек остава в неизвестност. Той е бил в дома си и е разговарял със сина си по телефона минути преди торнадото да връхлети.

И в няколко окръга на щата Оклахома има обявено извънредно положение заради лошото време. Силен вятър, гръмотевични бури и градушки имаше и в някои райони на Чикаго, както и в части от щата Индиана.

снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сдружението "ПФК Ботев" настоява за преработка на проекта за "Колежа" за покриване на категория 4 от УЕФА
Сдружението "ПФК Ботев" настоява за преработка на проекта за "Колежа" за покриване на категория 4 от УЕФА
Бележи за удоволствие
Бележи за удоволствие