НОВИНИ

Центърът на Минесота Тимбъруулвс Руди Гобер бе глобен със 100 000 долара

центърът минесота тимбъруулвс руди гобер глобен 100 000 долара
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:02, 11.03.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Центърът на Минесота Тимбъруулвс Руди Гобер получи глоба от 100 000 долара, след като обвини съдията Скот Фостър, че не ръководи мачовете справедливо и добави, че букмейкърските залози оказват влияние върху изхода на срещите.

Според Колективния трудов договор това е максималната глоба, която даден играч от Националната баскетболна асоциация може да получи. Подобна санкция досега бе налагана единствено на Джеймс Хардън по времето, когато бе играч на Филаделфия 76ърс и публично обяви, че иска да напусне отбора.

Гобер получи техническо нарушение в края на двубоя в петък срещу Кливланд Кавалиърс, който "горските вълци" загубиха със 113:104. Недоволен от съдийските отсъждания, французинът на няколко пъти потърка пръстите си един в друг, правейки популярния паричен знак към Скот Фостър.

"Пак бих го направил. Ще бъда лошият и ще понеса последствията от глобата, но искам да кажа, че такова поведение руши имиджа на нашата игра. Наясно съм, че залаганията стават все по-големи и по-големи, но не трябва да бъде така.

От НБА заявиха, че Гобер е глобен заради "неподходящо и непрофесионално поведение към официално лице и публично критикуване на съдийски отсъждания".

За Гобер, който този сезон ще вземе заплата от 41 милиона долара, това е четвърта глоба за критики към съдийски решения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен южен вятър и валежи следобед
Силен южен вятър и валежи следобед
Денков за преговорите с ГЕРБ-СДС: Умерен оптимист съм
Денков за преговорите с ГЕРБ-СДС: Умерен оптимист съм