НОВИНИ

Часове преди затварянето: Дезинфекция без дистанция в заведенията в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 21.03.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Капана е притегателно място не само за пловдивчани, но и за гости от цялата страна. Артистичният квартал тази вечер не е толкова оживен, за това допринася и лошото време, обстановката тук е далеч от обичайната за мястото – с шум, разговори и музика. Това са последните работни часове на заведенията наоколо.

Заведенията снощи се напълниха като за последно. Дезинфекция имаше, но не и дистанция. В квартал Капана местата на открито бяха заети с празнуващи компании.

И докато клиентите се забавляваха, собствениците на заведения бяха настроени минорно.

"Реално помощта от предния локдаун се впрегна изцяло в този рестарт и сега това поредно затваряне сигурен съм, че ще е пагубно за много хора. За щастие има ентусиасти, които обичат тази професия и ще продължаваме да се борим, ще работим", каза Здравко Сойтаров - собственик на заведение.

Любители на театралното изкуство дойдоха в дома на културата за националната премиера на представлението "Отчаяни съпрузи".

"Обичаме изкуството, наслаждаваме му се, радваме му се и с нетърпение чакаме първото представление от доста време, може би повече от година", сподели Димитър Димитров.

Пред една трета от капацитета на залите, зрители с маски на лицата, но с много настроение представлението започна с писмо от една съпруга.

Предстоящите представления ще бъдат преместени за други дати.

"Ние сме оптимисти. Чакаме с надежда лятото, открития сезон и както винаги се адаптираме като организатори. Така както се адаптира изкуството, така се адаптира и рекламата, така се адаптира и публиката", споделя Лили Бързева - пиар и организатор на културни събития.

Засега предвиденото трето затваряне ще продължи 10 дни.

Репортаж на Мариела Хубинова, Димитър Рочев, Васил Кръстев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руският посланик в София: "Вали московски сняг в София"
Руският посланик в София: "Вали московски сняг в София"
Денят преди затварянето: Празни улици, но пълни заведения (Снимки)
Денят преди затварянето: Празни улици, но пълни заведения (Снимки)