НОВИНИ

Челси мина през Арсенал, Лукаку блесна за „сините“

Ромелу Лукаку
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 22.08.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Челси победи Арсенал с 2:0 в мач от втория кръг на английската Висша лига.

„Сините“ се наложиха над своя съперник в дома на „топчиите“, с което записаха два успеха от началото на кампанията в Премиърлийг. За сметка на това, „артилеристите“ продължават да пишат негативни страници в историята си с два неуспеха от старта на 2021/22.

Убедителното начало на Челси даде новото попълнение Ромелу Лукаку, който се разписа за 1:0, почти десетилетие, след като записа първия си мач за този отбор. Нападателят ознаменува завръщането си с гол и победа.

Лукаку, който носи екипа на Челси като тийнейджър, започна на „Емирейтс“ в стартовия състав на Томас Тухел след пристигането му от Интер срещу 97,5 милиона паунда.

Още в 15-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Ромелу Лукаку се възползва по най-добрия начин от асистенцията на Рийс Джеймс, за да реализира за 1:0. Самият Рийс Джеймс обаче се разписа за 2:0 в 35-ата минута.

След почивката нови попадения не бяха отбелязани, а футболистите на Арсенал напуснаха собствения си терен с наведени глави.

До този момент Арсенал загуби повече лондонски дербита във Висшата лига през настоящия сезон в сравнение с изминалия - само след два мача. Това е едва третият път, в който отборът губи първите си два мача във Висшата лига.

Резултати от по-рано през деня:

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:1

Уулвърхемптън - Тотнъм 0:1

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма част от асансьорите в страната са стари, няма части за поддръжката им
Голяма част от асансьорите в страната са стари, няма части за поддръжката им
Продължава евакуацията на хора от Афганистан
Продължава евакуацията на хора от Афганистан