НОВИНИ

Челси триумфира със Суперкупата на Европа

челси триумфира суперкупата европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
01:15, 12.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Челси спечели за втори път в своята история Суперкупата на Европа. „Сините“ се наложиха след изпълнение на дузпи над Виляреал. В редовното време и след двете продължения резултатът в Белфаст беше 1:1.

Носителят на Шампионската лига се наложи над победителя в Лига Европа след изпълнение на 7 двойки наказателни удари, докато се стигне до определянето на победител след 6:5.

Лондончани поведоха в 27-ата минута на мача. Кай Хаверц намери Хаким Зиеш, който реализира за 1:0.

Отборът на Виляреал излезе пределно мотивиран след почивката, за да вземе нещо от мача. Изравнителното попадение дойде в 73-ата минута. Мой Гомес комбинира с Жерар Морено, той от своя страна направи двойно подаване с Диа, за да може Морено да изравни за 1:1.

Този резултат се запази и след 120 минути игра. Точно преди да изтече времето мениджърът на Челси Томас Тухел направи най-важната си смяна. Той извади титулярния вратар Едуард Менди, за да пусне Кепа Арисабалага за дузпите.

Именно стражът спаси седмата дузпа на Раул Албиол, което донесе крайния успех на Челси.

Срещата се проведе пред около 13 хиляди зрители в Белфаст, което се превърна най-посетеното спортно събитие страната след избухването на пандемията.

Челси спечели Суперкупата на Европа за втори път, като преди това постигна този успех с 1:0 над Реал Мадрид през 1998 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха разчленен труп в Бургас
Откриха разчленен труп в Бургас
Стачка в Германия: Протест на машинистите блокира 700 влака
Стачка в Германия: Протест на машинистите блокира 700 влака