НОВИНИ

Черно море с класическа победа над Крумовград

„Моряците“ излизат на второ място във временното класиране в Първа лига.

Черно море - Крумовград
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:09, 26.08.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918 Варна. Крумовград остава с 3 точки след една победа и пет поражения и заема 14-о място.

Първата възможност в срещата бе за домакините в 3-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на гостите топката стигна до Васил Панайотов, който стреля от десетина метра, но вратарят на Крумовград Янко Георгиев успя да избие топката в корнер.

В 22-ата минута бе първото сериозно положение за Крумовград. Серкан Юсеин стреля от около 20 метра, топката премина през куп играчи и се отби в страничната греда. В 32-ата минута Серкан Юсеин от гостите опита далечен удар от над 20 метра, но тя премина над вратата на домакините.

Отборът на Черно море откри резултата в 37-ата минута. Виктор Попов центрира отдясно и намери в наказателното поле на гостите Дуду, който овладя топката, завъртя се и я пусна към Васил Панайотов, който от около 15-тина метра с удар по земя я прати във вратата на Крумовград за 1:0.

В 50-ата минута Черно море можеше да вкара нов гол. Васил Панайотов центрира от свободен удар отдясно в наказателното поле на гостите, а Даниел Димов засече топката с глава, но тя премина над вратата.

В 61-ата минута домакините удвоиха преднината си. Даниел Мартин пусна пас отляво в наказателното поле на Крумовград, топката достигна до Мазир Сула, който с прецизен удар вкара за 2:0.

Домакините вкараха нов гол в 74-ата минута. Цветомир Панов се разписа със страхотен шут по диагонал отляво от ъгъла на границата на наказателното поле за 3:0. В 90-ата минута Рафаел Фуртадо засече топката с глава в наказателното поле на домакините, но топката премина встрани от вратата на Черно море.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийската шампионка Чжън с колебливо начало на US Open, Сакари отпадна
Олимпийската шампионка Чжън с колебливо начало на US Open, Сакари отпадна