НОВИНИ

ЦСКА ликува с титлата при мъжете на Държавното първенство по бокс

цска ликува титлата мъжете държавното първенство бокс
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 03.12.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

БК ЦСКА спечели титлата от Държавното първенство по бокс при мъжете. Състезателите на „армейците“ ликуваха с трофея след края на втория кръг от първенството, който се проведе в Ботевград.

Столичани спечелиха по два златни, сребърни и бронзови медали в рамките на последните два дни. На второ място се наредиха състезателите на БВС, докато третата позиция бе спечелена от Левски.

Участие в Ботевград взеха водещите имена от националния ни отбор. С интерес се очакваше двубоят между Хавиер Ибаниес и Даниел Асенов в категория до 57 килограма. Той бе спечелен от Ибаниес с 3:0 съдийски гласа (29:28, 30:27, 30:27).

Следващата седмица ще се проведе Националната боксова лига. На 9 декември Свиленград ще бъде домакин на събитието, участие в което ще вземат 8 представители на националния ни отбор. Сред тях са Даниел Асенов и Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг), Рами Киуан и Уилиам Чолов (75 кг), Кристиян Николов (80 кг), Микита Горбатенко (92 кг) и Йордан Ернандес (+92 кг). Те сформират отбор „Лъвове“ и ще се изправят срещу представители на Молдова, Гърция, Косово и Румъния, които са в селекцията на „Вълци“.

Началото на събитието е от 20:00 часа, като преди официалните двубои ще има и няколко срещи на местни талантливи боксьори. Националната боксова лига се организира от БФ Бокс, заедно с Община Свиленград, както и БК „Армата“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия - САЩ 3:1
Нидерландия - САЩ 3:1
Песков: Русия няма да приеме таван на цените на своя петрол
Песков: Русия няма да приеме таван на цените на своя петрол