НОВИНИ

ЦСКА пощади Левски в последното "Вечно дерби" за сезона

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:05, 25.04.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Български футбол
цска пощади левски последното вечно дерби сезона

Отборът на ЦСКА-София победи Левски с 2:0 в дербито на 26-ия кръг от efbet Лига, игран на Националния стадион "Васил Левски".

През първото полувреме армейците владееха повече топката и бяха по-агресивният отбор на терена. В 9-ата минута Греъм Кери отправи опасен изстрел, който премина покрай левия страничен стълб.

В 14-ата минута Федерико Варела направи прекрасно центриране към Жул Кейта, който засече кълбото с глава и го насочи неспасяемо в мрежата, откривайки резултата. След още 10 минути игра голмайсторът получи контузия и напусна принудително терена. На негово място в игра се появи Георги Йомов, който още с първото си докосване на топката намери отлично Жорди Кайседо в наказателното поле, но изстелът му премина над напречната греда.

В 33-ата минута отново Йомов направи хубав пробив по дясното крило и центрира остро в малкия пеналт, но не се стигна до по-сериозна опасност. След още 180 секунди игра Варела изведе Георги Йомов, който опита да прехвърли Микулуч, но вратарят на "сините" изби, а при добавката националът на България стреля неточно с глава.

В 37-ата минута след разбъркване топката се озова в Жорди Кайседо, който отправи много силен и плътен изстрел и покачи на 2:0. След второто попадение в мрежата на сините, феновете на Левски нахлуха на пистата и се наложи намеса на полицията, която си свърши работата и не се стигна до нахлуване на терена и прекъсване на двубоя.

Малко след това Жорди Кайседо получи много добро извеждащо подаване от Феде Варела и бе повален от стражът на Левски, но главният арбитър прецени, че няма достатъчно основание да посочи бялата точка. Така двата състава се оттеглиха на почивка с два гола аванс за "армейците".

През втората част "червените" продължиха да атакуват и да търсят още попадения. В 63-ата минута Кайседо бе изведен на стрелкова позиция, но Микулич успя да спаси. В игра за ЦСКА се появиха Бисмарк Чарлс, Тиаго Родригес и Джером Синклер, които замениха Жорди Кайседо, Иван Турицов и Енрике Рафаел. В 75-ата минута Йомов шутира към вратата, но вратарят на сините спаси.

До края на срещата ЦСКА продължи да диктува събитията на терена, но повече попадения така и не паднаха и "червените" записаха напълно заслужена победа с 2:0 над вечния си съперник Левски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА пощади Левски в последното "Вечно дерби" за сезона
ЦСКА пощади Левски в последното "Вечно дерби" за сезона
Здравните власти обмислят ново облекчаване на мерките
Здравните власти обмислят ново облекчаване на мерките