НОВИНИ

Да докоснеш изкуството - пътешествие сред изумителни пейзажи (Снимки)

Музей в Токио „превръща“ посетителите в част от изкуството

докоснеш изкуството пътешествие сред изумителни пейзажи снимки
bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 07.04.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Галерия
Слушай новината

Да се разходиш свободно между вдъхновяващи светлинни творби без граници. Тази възможност имат посетителите на Музея на цифровото изкуство в Токио, които отново посреща посетители, въпреки пандемията от коронавирус.

Музеят беше открит през юни 2018 г. и до днес е единственият по рода си дигитален музей на изкуствата. Намира се на изкуствения остров Одайба, на площ от 10 000 квадратни метра.

Творбите са дело на teamLab, мултинационален дигитален арт колектив. Симулациите са генерирани от 520 компютъра и 470 високотехнологични прожектора.

Музеят разполага с 50 интерактивни произведения на изкуството, между които няма граници. Разделени на пет сектора – „Безграничен свят“, „Лека атлетика“, „Парк на бъдещето“, „Гората на лампите“ и „Къщата за чай“, интерактивните инсталации създават вълнуващи емоции. С помощта на науката и технологиите те отвеждат посетителите към вълшебни пътешествия сред изумителни пейзажи.

Така например гостите на музея могат да се катерят по скали в основата на дигитален водопад или да се разхождат в океана, да „докосват“ луминесцентни птици, да скачат на батут през симулация от галактики...

Преди дни интерактивният дигитален музей на изкуството представи нови сезонни произведения на изкуството с черешови цветове и произведения на пламъка.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коко Гоф не остави шансове на Пиронкова в Чарлстън
Коко Гоф не остави шансове на Пиронкова в Чарлстън
"Следите остават": Да си длъжник на три банки - друг е взел парите, но ти плащаш
"Следите остават": Да си длъжник на три банки - друг е взел парите, но ти плащаш