НОВИНИ

Далас, Финикс и Филаделфия са полуфиналисти в плейофите на НБА

Далас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:51, 29.04.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Далас Маверикс се класира за полуфиналите на Западната конференция, след като надви Юта Джаз с 98:96 точки като гост и спечели серията от първи кръг на плейофите с 4-2 успеха.

С по 24 точки за победата на тексасци се отчетоха Джейлън Брънсън и Лука Дончич, като словенският гард остана близо до трипъл-дабъл, след като добави девет борби и осем асистенции.

Спенсър Динуиди допринесе с 19 пункта от пейката, а Дориан Фини-Смит записа дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. За „джазмените“ Донован Мичъл бе най-резултатен с 23 точки, а Боян Богданович – 19, но усилията им се оказаха недостатъчни и така Юта е аут от плейофите след първото препятствие.

За Далас и Дончич, който спечели първа плейофна серия в кариерата си, предстои сблъсък с поставения под номер 1 на Запад Финикс Сънс, който затвори серията с Ню Орлиънс Пеликанс след успех в мач номер 6 със 115:109 като гост.

Девин Букър се завърна след контузия и вкара 13 точки за „слънцата“, но над всички бе Крис Пол, който завърши с 33 пункта, пет борби и осем асистенции, като не пропусна нито една от 14-те си стрелби от игра – 1/1 от тройката и 4/4 от наказателната линия. Деандре Ейтън приключи с 22 точки. „Пеликаните“ отпаднаха в първи кръг с високо вдигната глава, като седем баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив, водени от Брандън Инграм с 21.

В Източната конференция, Филаделфия 76-ърс разби Торонто Раптърс със 132:97 като гост и затвори серията с 4-2 успеха. След като поведе с 3-0 победи, Фили се отпусна и загуби следващите две срещи, но не сбърка в мач номер 6 в Канада, в който доминира „динозаврите“.

Джоел Ембийд бе над всички за победителите с дабъл-дабъл – 33 точки и 10 борби. 25 пункта добави Тайрийз Макси, а Джеймс Хардън завърши с 22 точки, шест борби и цели 15 асистенции. За Раптърс Крис Буше и Паскал Сиакам комбинираха за общо 49 точки, но техните усилия не спасиха шампионите от 2019 от отпадане в първи кръг. Фили ще играе на полуфиналите на Изток с поставения под номер 1 в конференцията Маями Хийт, който елиминира Атланта Хоукс в пет срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила за придобиване на научна степен
Нови правила за придобиване на научна степен
САЩ предлагат варианти за газови доставки за Европа
САЩ предлагат варианти за газови доставки за Европа