НОВИНИ

Дъжд и сняг днес

дъжд сняг
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 24.01.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 1° и 6°, максималните - между 2° и 9°.

Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде предимно облачно. На места в западните и планинските райони ще има валежи от дъжд, който с понижението на температурите ще преминава в сняг.

По Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места е възможно да преръми слабо. Ще духа умерен до временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 5 - 7°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, в масивите в западната половина от страната - с валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 3°.

В сряда ще остане предимно облачно, почти без валежи. Минималните температури ще са около и под нулата, максималните в повечето места - между 0° и 5°.

В четвъртък от юг-югозапад ще започнат валежи и ще продължат на североизток.

В петък ще вали в цялата страна, а на места в Източните Родопи и Североизточна България сумарните количества ще са значителни. Валежите ще са предимно от сняг, с изключение на крайните източни райони, където ще вали и дъжд.

В събота все още сняг ще вали на места в Централна Северна и Североизточна България, но вече по-слабо и в процес на спиране, а над Южна България ще има разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство
БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство
Исторически гол на Хари Кейн осигури минимален успех на Тотнъм над Фулъм
Исторически гол на Хари Кейн осигури минимален успех на Тотнъм над Фулъм