НОВИНИ

Денис Карягин: Ще играем мач за мач, ако играем добре, ще стигнем доста напред

денис карягин играем мач мач играем добре стигнем доста напред
bnt avatar logo
от БНТ
21:43, 27.08.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Денис Карягин е сред посланиците на CEV за Евроволей 2023 и сред така наречените "звезди на бъдещето" на българския волейбол. В навечерието на европейското първенство за мъже, той даде интервю от Двореца на културата и спорта във Варна, където България ще играе своите мачове от групата на шампионата на Стария континент.

"Най-важното, на което се надявам, е всички да сме здрави. Да няма контузии и да сме добре. Много голяма мотивация за нас е, че ще играем във Варна. Надявам се залата да бъде пълна, феновете да ни подкрепят, а ние да ги зарадваме с добра игра", каза Карягин.

"Не мога да слагам някакви големи очаквания. Ще играем мач за мач. Ако играем добре, съм сигурен, че ще стигнем доста напред", оптимист е той.

"Като първи мач, като домакин ще бъде тежко. Испания със сигурност ще се хвърли с пълни сили. Надявам се просто да играем добре и мисля, че ако направим добре нашата игра, ще се поздравим с победа", каза Карягин пред сайта на БФ Волейбол.

"Със сигурност Украйна също е много добър отбор. Финландия и Испания не са за подценяване. Просто ние трябва да играем нашата игра по най-добрия начин и мисля, че резултатите ще дойдат", завърши Карягин.

За центъра Николай Колев европейското първенство по волейбол за мъже във Варна е много по-специално, защото той е роден в града. А това ще му е първият път, в който ще излезе с националната фланелка на игрището пред публиката в родния град, част от която е бил и самият той.

"Няма слаби отбори в групата. Дори и да са теоретично на по-слабо ниво от нас, те може да са се подготвили отлично и да играят срещу нас като за последно. Все пак мисля, че Словения и Украйна ще са по-тежките съперници и там трябва да дадем всичко от себе си, за да победим", анализира центърът конкуренцията в групата на България.

"Надявам се да стигнем възможно най-високо. Много добър резултат би бил да влезем в топ 4", каза още Колев.

България е съдомакин на европейското първенство по волейбол за мъже, което стартира на 28 август и ще продължи до 16 септември. Първият двубой на "лъвовете" във Варна е на 29 август от 20:30 ч. в зала "Конгресна" срещу Испания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Якоб Ингебригтсен защити световната си титла на 5000 метра на шампионата в Будапеща
Якоб Ингебригтсен защити световната си титла на 5000 метра на шампионата в Будапеща
Националът Николай Колев преди Евроволей: Няма слаби отбори в групата
Националът Николай Колев преди Евроволей: Няма слаби отбори в групата