НОВИНИ

Депутатите ще изслушат четирима министри заради безводието в страната

Николай Минков
от Николай Минков
09:42, 15.08.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
накрая народното събрание поработи
Слушай новината

Депутатите ще изслушат четирима служебни министри във връзка с безводието на места в страната – на околната среда и водите Петър Димитров, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, на енергетиката Владимир Малинов и на земеделието и храните Георги Тахов. Искането беше внесено вчера от парламентарната група на „БСП за България“.

Тази сутрин единодушно със 192 гласа „за“ точката за изслушване на министрите беше включена в програмата на парламента по предложение на председателя на Народното събрание Рая Назарян. Четиримата министри са заявили, че след 12.00 часа могат да бъдат на разположение в пленарната зала, съобщи Назарян.

В дневния ред на пленарното заседание е и изборът на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации, както и второто четене на изменение и допълнение на Закона за независимия финансов одит.

Според приетата програма парламентът трябва да обсъди на първо гласуване промени в Закона за опазване на околната среда, в Закона за личната помощ, както и в Закона за семейните помощи за деца.




Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен младеж простреля мъж с пневматичен пистолет
18-годишен младеж простреля мъж с пневматичен пистолет
Скандал разтърси норвежкия кралски двор
Скандал разтърси норвежкия кралски двор