НОВИНИ

Девет положителни проби за COVID-19 в Славия

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:43, 27.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол
девет положителни проби covid славия

Славия стана поредния отбор в България, в който пламна COVID-19, след като стана ясно, че деветима от играчите, треньорите и служителите на тима са дали положителна проба за коронавирус.

Въпреки това, към момента, двубоят на "белите" от efbet Лига срещу Ботев (Пловдив) ще се състои по план, тъй като според правилника на БФС мач от първенството на Първа лига автоматично се отлага при наличието на десет заразени души в един отбор.

Това означава, че ако не бъде направен компромис, срещата Славия - Ботев (Пловдив) ще се състои по план в събота, 31 октомври, от 16:30 часа на стадион “Славия” в столичния квартал “Овча Купел”.

“Ако Ботев се съгласят, ще го отложим, ако не – ще го играем. Така е, има коронавирус. Не мога да ви кажа дали ще е отложен. Ако не може да се отлага, няма да се отлага”, коментира президентът на “белите” Венцеслав Стефанов.

По-рано през този сезон повече от десет играчи на Арда дадоха положителни проби, което доведе до отлагане на мач на тима.

В края на миналата кампания пък Черно море пострада от бум на заразени, като там случаите бяха 16, което принуди варненци да изиграят решителния плейоф срещу Ботев (Пловдив) с тим, изграден предимно от момчета от школата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Силистра протестираха срещу преминаването на тирове през града
В Силистра протестираха срещу преминаването на тирове през града
Полицията задържа 38-годишен иманяр от хисарското село Кръстевич
Полицията задържа 38-годишен иманяр от хисарското село Кръстевич