НОВИНИ

Димитър Кузманов ще играе срещу Елиас Имер на старта на квалификациите в Пуне

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:37, 29.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
димитър кузманов ново рекордно класиране ранглистата
Слушай новината

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов ще срещне Елиас Имер в първия кръг от квалификациите на турнира от сериите АТР 250 в индийския град Пуне.

И за двамата това ще бъде първо участие в турнир след пресявките за Australian Open. В Мелбърн Мико достигна до втория кръг, където отстъпи на Тобиас Камке, докато Имер остана на крачка от влизане в основната схема, след като беше спрян във финалния кръг на пресявките от Алехандро Табило.

До този момент 28-годишният пловдивчанин никога не се е изправял срещу Елиас Имер, който е по-големият брат на първата ракета на Швеция в момента Микаел Имер.

Срещата между двамата ще открие програмата на корт №2 в Пуне в утрешния ден, а началният час на двубоя е 7.30 българско време.

Ако Кузманов се справи с поставения под №3 швед, в мача за влизане в основната схема той ще срещне Марк Полманс от Австралия или Чун-Хсин Ценг от Тайван, седми поставен в пресявките.

Любопитното около съперника на Мико е, че дебютът му на сингъл в турнир от веригата на АТР идва на домашната сцена в Бостад през 2013 година, където той губи в първия кръг от първата ни ракета Григор Димитров.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пловдив записа разгром над Царско село
Ботев Пловдив записа разгром над Царско село
Черно море записа втори успех в контролите
Черно море записа втори успех в контролите