НОВИНИ

Динамична пътна обстановка в област Пазарджик

динамична пътна обстановка област пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 14.02.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Снеговалеж има на територията на цялата област Пазарджик. Пътната обстановка също е динамична, но са предприети мерки за своевременна реакция при възникнали усложнения. Още от вчера сутринта по пътната мрежа в региона са извадени допълнителни патрулиращи екипи.

Поддържа се активна комуникация с представителите на Областно пътно управление, областната и общинските администрации, съседните областни дирекции.

Повечето усилия през изминалата нощ бяха насочени към осигуряване на проходимост на магистрала "Тракия". За няколко часа беше спряно изцяло движението на превозни средства в участъка, обслужван от ОДМВР-Пазарджик. Тази мярка имаше за цел да подпомогне почистването на магистралата, както на пазарджишка, така и на съседните територии.

В малките часове движението за леки автомобили беше възстановено, а тази сутрин поетапно се възстановява и движението на тежкотоварни автомобили.

Допълнително наблюдение и активен контакт със снегопочистващите фирми се извършва и в районите на основните пътища Белово-Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Пещера-Батак, Пазарджик-Панагюрище, Варвара-Велинград, Велинград-Сирница. Ограничено е движението на товарни автомобили по пътя Батак - Доспат.

Съветваме водачите да пътуват само ако това е наложително. Ако тръгват на път да проверят изправността на автомобилите си, да са оборудвани задължително с подходящи за сезона гуми, ако е необходимо с вериги, с достатъчно гориво и средства за комуникация.

Наслаждавайте се на чудесната зимна картина, но не предприемайте рискови пътувания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куман: Готови сме за мача с ПСЖ
Куман: Готови сме за мача с ПСЖ
До 30 см нов сняг падна в Смолянска област
До 30 см нов сняг падна в Смолянска област