НОВИНИ

Директорът на Ролан Гарос: Анди Мъри заслужава уайлд кард

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева , Източник: БГНЕС
18:06, 12.05.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Голям шлем
анди мъри положителен тест коронавирус

Турнирният директор на Ролан Гарос Ги Форже заяви, че Анди Мъри заслужава уайлд кард за тазгодишното издание.

Но той призна, че решението не зависи само от него, и възнамерява да говори с трикратния шампион в Шлема от Великобритания и агента му преди срещата на Френската тенис федерация следващата седмица, на която ще бъдат обсъдени уайлд кардите.

В момента шотландецът трябва да премине квалификации, но подобрява физическото си състояние на Мастърса в Рим, където играе двойки с Лиъм Броуди.

Като финалист през 2016 в Париж, бившият номер 1 винаги е бил почти сигурен участник в основната схема, но предвид пропускането на по-голямата част от сезона поради коронавирус и травма на слабините, се появиха съмнения относно участието му на Откритото първенство на Франция по тенис.

Мъри каза, че се намира в достатъчно добра форма, за да участва в турнира от Шлема и през уикенда тренира в Рим заедно с Диего Шварцман и Новак Джокович, който призна, че дългогодишният му приятел и съперник на корта се движи добре по корта.

Организаторите на Ролан Гарос ще обявят тенисистите с уайлд кард след срещата си следващата седмица, но ако не дадат такава на Мъри, той ще трябва да премине през квалификации за Мейджър за първи път от 16 години насам.

Надпреварата стартира на 30 май, като всички мачове на българските участници, както и двубоите от финалната фаза ще бъдат излъчени по БНТ3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Кирчев е на финал на олимпийската квалификация по кану-каяк
Мирослав Кирчев е на финал на олимпийската квалификация по кану-каяк
Официално: Служебният кабинет пое властта (Обобщение)
Официално: Служебният кабинет пое властта (Обобщение)