НОВИНИ

Днес ще е дъждовно, предупреждение за значителни количества валежи в Южна България

дъжд края декември
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 27.12.2020
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

В ранните сутрешни часове в крайните северозападни райони има вероятност дъждът да се примесва със сняг и да има заледявания.

Температурите днес ще бъдат в широки граници – минималните от 1° до 9°, максималните – от 2° до 12°. Ще се задържи облачно. Валежи от дъжд ще има на много места в страната, по-интензивни през втората половина на деня.

Предупреждение за значителни количества е обявено Южна България, като в планинските и най-южните райони от страната са възможни до около 50 л/кв.м. Преди обяд ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили. Предупреждение за опасно силни пориви, със скорост до около 80-90 км/ч, е обявено по долината на Струма, както и на север от планините.

Още по-ветровито ще бъде в планините. Ще духа силен и бурен, по високите и открити части - ураганен южен вятър. Границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1500-1700 метра. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а облачността ще намалее. Ще духа умерен в Източна България и на север от планините – силен югозападен вятър.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с повече облаци и вероятност за превалявания в северозападните и крайните южни райони. В четвъртък, последният ден от старата година облачността ще се увеличи и в Новогодишната нощ ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 80 милиона са случаите на COVID-19 в света
Над 80 милиона са случаите на COVID-19 в света
Започва имунизацията срещу COVID-19 у нас. Кои ще са първите ваксинирани
Започва имунизацията срещу COVID-19 у нас. Кои ще са първите ваксинирани