НОВИНИ

Добри новини за България! COVID-19 осакатява Швейцария за мача на "Васил Левски"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:17, 17.03.2021
Чете се за: 00:38 мин.
Национални отбори
добри новини българия covid осакатява щвейцария мача васил левски

Пред българския национален отбор по футбол се открива великолепният шанс да запише положителен резултат срещу Швейцария на старта на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

Причината за това е глобалната пандемия от COVID-19, заради която "кръстоносците" е много вероятно да бъдат без петтима от най-добрите си играчи на Националния стадион "Васил Левски" в края на следващата седмица. "Лъвовете" приемат Швейцария в първи двубой от квалификационна група "C" на 25 март в София.

Футболистите под върпос са Мануел Аканджи, Ян Зомер, Нико Елведи, Денис Закария и Бреел Емболо, които се подвизават в Борисуя (Дортмунд) и Борусия (Моьнхенгладбах).

Грандовете от Бундеслигата все още умуват дали да ги пуснат за двубоите на националните отбори.

"Следим и дискутираме ситуацията с коронавируса всеки ден. Тя се променя постоянно. Може да спрем някого, ако сметнем, че това ще навреди на Борусия", каза директорът на "жълто-черните" Себастиан Кел.

Подобно мнение изрази и треньорът на Борусия (Моьнхенгладбах) Марко Розе, под чието ръководство играят четирима швейцарски национали. Той е категоричен, че с оглед на заразата може да бъде наложено вето за пътуване на играчите за мачове на националните отбори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зидан: Бяхме блестящи от началото до края
Зидан: Бяхме блестящи от началото до края
Отпускат 24 млн. лв. за закупуване на ремдесивир
Отпускат 24 млн. лв. за закупуване на ремдесивир