НОВИНИ

Два късни гола спасиха Реал от нов резил, Интер също не спечели

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:44, 28.10.2020
Чете се за: 00:53 мин.
Футбол
два късни гола спасиха реал нов резил интер също спечели

Момчетата на Зинедин Зидан се добраха до равенство 2:2 в заключителните минути при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах и се спасиха от нова изненадваща загуба в Шампионската Лига.

Домакините със сигурност могат да съжаляват повече за крайния изход от двубоя, тъй като водеха с 2:0 до 87-та минута на стадиона в западна Германия.

Маркъс Тюрам откри резултата в 33-та минута, когато получи пас от Аласан Плеа и с мощен удар с левия крак матира Тибо Куртоа за 1:0.

Отново Тюрам покачи на 2:0 малко преди да изтече първият час игра. Атака отдясно завърши с центриране, при което Плеа стреля опасно, Куртоа изби, но при добавката Тюрам не сбърка и удвои аванса на своя тим.

Германците вече се виждаха победители, когато обаче в 87-та минута Карим Бензема върна надеждите на "Кралския клуб", след разбъркване в наказателното поле на Борусия Моьонхенглдбах.

Точката за "лос меренгес" донесе Каземиро в третата минута на добавеното време, когато след центриране, бразилецът се оказа най-съобразителен в наказателното поле и успя да отбележи за 2:2.

В другия мач от групата също не беше излъчен победител, след като Шахтьор (Донецк) и Интер завършиха 0:0 в Украйна. Главен рефер на двубоя беше българинът Георги Кабаков.

Футболистите на Антонио Конте очаквано доминираха в срещата, но така и не успяха да реализират положенията си, като Ромелу Лукаку и Николо Барела уцелиха гредите.

Така след вторите мачове в групата, Шахтьор продължава да води с 4 точки, Интер и Борусия М поделят второто място с по два пункта, а Реал за сега са последни със само една точка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Моралес: Няма да е изненада, ако ЦСКА победи Рома
Даниел Моралес: Няма да е изненада, ако ЦСКА победи Рома
КТ "Подкрепа" срещу увеличаването на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно
КТ "Подкрепа" срещу увеличаването на извънредния труд от 150 на 300 часа годишно