НОВИНИ

Едмънтън надви Кълъмбъс за 14-ата си поредна победа в НХЛ

Всичко по-интересно от снощните мачове в НХЛ

Едмънтън Ойлърс Конър Макдейвис
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:17, 24.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Уорън Фоугъл и Евандър Кейн записаха по гол и асистенция и Едмънтън Ойлърс надви с 4:1 Кълъмбъс Блу Джакетс за 14-ата си поредна победа в редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Конър Макдейвид и Дилан Халоуей също бяха точни за Ойлърс, които вкараха три пъти в последната третина и станаха седмият отбор в историята на НХЛ с поредица от 14 победи. Вечният рекорд е 17, записан от Питсбърг Пенгуинс през сезон 1992/1993, а с 16 е Кълъмбъс от 2016/2017.

"Всички в съблекалнята знаем, че ако излезем и покажем нашия стил в последната третина, нещата ще се случат. Видяхте, че в първите две части това не се случи, но в третата всичко се промени", каза Кейн.

Вратарят Стюърт Скинър спаси 27 удара и спечели 11-ия си пореден мач, с което вече е рекордьор по този показател в историята на Ойлърс в рамките на един сезон. Той е с 18 успеха и само две поражения в последните си 20 мача.

Въпреки впечатляващата си серия, Едмънтън е трети в Тихоокеанската дивизия с 55 точки. Със седем повече е Вегас Голдън Найтс, а с още шест напред е Ванкувър Канъкс.

Шелдън Ремпал вкара първия си гол в НХЛ и Голдън Найтс спечелиха с 3:2 срещу Ню Йорк Айлъндърс. Николас Рой пък записа победното попадение в полза на шампионите от Лас Вегас, а Иван Барбашев откри резултата в първата третина.

Голдън Найтс спечели четири от последните си пет мача, а Ейдън Хил, който пропусна последните 15 мача на Вегас, направи 41 спасявания. Той пусна голове срещу Брок Нелсън и Жан-Габриел Пажо.

Никита Кучеров отбеляза хеттрик, а Брейдън Пойнт помогна с гол и две асистенции при победа на Тампа Бей Лайтнинг срещу Филаделфия Флайърс с 6:3. Майкъл Ейсемон и Брендън Хагел също се разписаха за Лайтнинг, които спечелиха шест от последните си седем мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще стихнат ли драмите в българския футбол?
Ще стихнат ли драмите в българския футбол?
САЩ искат совалки между Китай и Иран за натиск върху хутите
САЩ искат совалки между Китай и Иран за натиск върху хутите