НОВИНИ

Едмонд Назарян беше определен за най-добър спортист на ОСК ЦСКА за 2023 г.

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:33, 31.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейският шампион по борба в категория до 60 кг на класическия стил Едмонд Назарян беше избран за най-добър спортист на Обединени спортни клубове (ОСК) ЦСКА за изминалата 2023 година.

През месец април миналата година 22-годишният Едмонд стъпи за втори път в своята кариера на европейския връх, печелейки златен медал по време на шампионата в Загреб, Хърватия.

В класацията при дамите първото място отново заслужи представител на борбата в лицето на Мими Христова, която през 2023 г. също стигна до европейска титла в хърватската столица, а след това през септември заслужи и бронз от световното първенство в Белград при 65-килограмовите.

При отборите бяха отличени футболният ПФК ЦСКА, който завърши на второ място в Първа лига, както и волейболният състав при жените, който се окичи със сребърните медали в българското първенство.

За най-проспериращи тимове през изминалите 12 месеца са определени: волейболният отбор за момчета до 16 години (първо място на Държавно първенство в България), водна топка момчета до 17 години (първо място от Държавен шампионат) и хокей на лед за момчета до 20 години (шампион от Държавно първенство) и най-младият женски футболен отбор на "червените".

Комплексен победител стана отборът по борба на ЦСКА, а същата награда е присъдена и за волейболистките на "червените".

ОСК ЦСКА награди най-добрите си спортисти и треньори за 2023-а година на церемония в зала "Концертна" на Централния военен клуб в София, където специален гост беше и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев. Поздравителен адрес имаше и от президента на Република България Румен Радев.

По традиция на събитието присъстваха "червени" легенди, бивши и настоящи състезатели, треньори по всички видове спорт от различни поколения, както и още деятели, представители на сдружения и фенове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко лева от минималната работна заплата на хората не достигат за издръжка?
Колко лева от минималната работна заплата на хората не достигат за издръжка?
НАП запечатва 10 лекарски кабинета заради неиздадени касови бележки
НАП запечатва 10 лекарски кабинета заради неиздадени касови бележки