НОВИНИ

Едуардс, Фокс и Сиакам влизат като резерви за "Мача на звездите"

Антъни Едуардс от Минесота Тимбъруулвс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:22, 11.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Антъни Едуардс от Минесота Тимбъруулвс, гардът Де'Арън Фокс от Сакраменто Кингс и крилото на Торонто Раптърс Паскал Сиакам бяха обявени от комисионера на НБА Джон Силвър като заместници на контузени играчи за "Мача на звездите" тази година, който ще се играе в неделя, 19 февруари, в Солт Лейк Сити.

Тримата ще заменят гарда на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, крилото на Финикс Сънс Кевин Дюрант и баскетболиста на Ню Орлиънс Пеликанс Зайън Уилямсън. В добавка, Къри, Дюрант и Уилямсън ще бъдат сменени като титуляри от трима играчи, които преди това бяха избрани за резерви - центърът на Филаделфия 76-ърс Джоел Ембийд, крилото на Юта Джаз Лаури Марканен и гардът на Мемфис Гризлис Джа Морант.

Едуардс, първи избор в драфта през 2020 година, е с 24.7 точки, 6.0 борби и 4.6 асистенции средно на мач в третия си сезон в Лигата. Той води в Лигата по най-много откраднати топки с 96 и по изиграни минути - 2099. Фокс е с 24.2 точки, 6.3 асистенции и върховите в кариерата си 4.3 борби средно на мач. Той е с най-много ключови точки в НБА със 128 - статистиката показа отбелязани точки, когато разликата между два отбора е в рамките на пет пункта в последните пет минути на заключителната четвърт или продължение.

Сиакам е в "Мача на звездите" за първи път от сезон 2019-20. Той има върховите в кариерата си 25.0 точки средно на мач - в добавка той е с 8.0 борби и 6.2 асистенции за 37.5 средно на мач този сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при пожар във ферма край Добринище (СНИМКИ)
Мъж загина при пожар във ферма край Добринище (СНИМКИ)
Изпращаме още два самолета "Спартан" за Турция, на борда е и инженерен екип от Столична община
Изпращаме още два самолета "Спартан" за Турция, на борда е и инженерен екип от Столична община