НОВИНИ

Едвокия Попадинова пред БНТ: Надяваме се да победим Северна Македония и Косово

Пред нашата камера говори и другата изявена българска футболистка Симона Петкова, която изрази надежда, че отборът ни ще покаже своето израстване в предстоящите мачове от Лигата на нациите.

едвокия попадинова бнт надяваме победим северна македония косово
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 18.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Двете най-реномирани футболистки в националния отбор на България за цени Евдокия Попадинова и Симона Петкова дадоха интервюта за БНТ на старта на подготовката на "лъвиците" за дебютното им участие в Лигата на нациите.

Българките са в група 5 на Лига "C", където ще мерят сили с тимовете на Северна Македония и Косово, а целта е промоция в по-горната дивизия за следващото издание на надпреварата, а това преминава само през спечелване на първо място в потока.

"Играхме с отборите и на Косово, и на Македония вече през тази година. За съжаление, срещу Косово не успяхме да победим, но с македонките изиграхме силен мач. Надяваме се да повторим победата срещу Македония и този път да победим и Косово", заяви пред нашата камера Попадинова, която в момента играе за италианския Лацио.

Футболистка №1 на България за последните две години Симона Петкова изрази надежда, че българският тим ще покаже своето израстване в предстоящите мачове от Лигата на нациите.

"През последните 2-3 години се работи много целенасочено и със сигурност ползваме по-добри условия. Има по-голям екип, който работи с нас. Надяваме се и резултатите, и играта ни да покажат това израстване, което ние вярваме, че имаме", сподели състезателката на швейцарския Арау.

България стартира в Лигата на нациите по футбол за жени с визита на Северна Македония този петък (22 септември), а четири дни по-късно приема Косово на стадион "Локомотив" в Пловдив (26 септември).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иво Тренчев: Успехът над Хебър ще ни даде надежда
Иво Тренчев: Успехът над Хебър ще ни даде надежда
Ще съобщават на шофьорите по телефон или имейл за наложени глоби
Ще съобщават на шофьорите по телефон или имейл за наложени глоби