НОВИНИ

Екатерина Захариева награди бившия ни почетен консул в Намибия

екатерина захариева награди бившия почетен консул намибия
bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 13.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи почетния знак на МВнР "Златна лаврова клонка" на доскорошния почетен консул на България в Намибия архитект Михаил Михайлов. Отличието е за приноса му в развитието на отношенията между двете страни по време на близо 15-годишната му работа.

„През всичките години работихте всеотдайно за задълбочаването на връзките между България и Намибия. Уважението и доверието, което намибийските власти изпитваха към Вас, беше наистина много голямо. Вие бяхте повече от почетен консул, бяхте посланик на България. Вярвам, че през тези 15 години сте допринесли много за подобряването на нашите двустранни отношения", заяви Захариева.

Тя благодари на Михайлов за съдействието му в организацията на всички проведени официални посещения в африканската страна, включително визитата, осъществена от външния ни министър през ноември 2019 г.

Михаил Михайлов беше освободен от поста почетен консул на 17 март 2021 г., като причината е окончателното му завръщане в България.

Изучавал дипломация, архитектура и музика, през 2010 г. Михаил Михайлов получава призванието "Писателят на Африка" от премиера на Намибия Нахас Ангула заради книгата му "Бушменска прокоба", която се изучава в намибийските училища.

На церемонията по награждаване присъстваха още генералният директор на БТА Кирил Вълчев и журналистът от "24 часа" и БНТ Георги Милков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само 576 души живеят в царството на лешоядите - Маджарово
Само 576 души живеят в царството на лешоядите - Маджарово
Дамбраускас: В първия мач с ЦСКА всички играха под средното ниво
Дамбраускас: В първия мач с ЦСКА всички играха под средното ниво