НОВИНИ

Ема Радукану се контузи в Нотингам и е под въпрос за Уимбълдън

Ема Радукану
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:36, 07.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Новата звезда на британския тенис Ема Радукану може да пропусне домашния турнир от Големия шлем Уимбълдън, след като получи контузия в първия си мач от турнира на трева в Нотингам.

19-годишната тенисистка, която сензационно спечели титлата на Ю Ес Оупън като квалификантка през септември миналата година, поиска ранен медицински таймаут заради болки в лявата страна на тялото, след което се отказа при резултат 4-3 в първия сет в полза на съперничката ѝ Виктория Голубич от Швейцария.

Световната №11 призна, че все още не знае дали травмата ще ѝ попречи да играе на Уимбълдън в края на месеца.

"Мисля, че разтегнах мускул. Не съм сигурна какво се случи, лош късмет. Ще трябва да мина скенер и след това ще видим каква е ситуацията. Нямам представа за Уимбълдън. Може да е просто спазъм, който се оправя за няколко дни, но не мога сама да си поставя диагноза", коментира впоследствие Радукану, за която това е трето отказване поради контузия от началото на годината.

Младата британка, която дебютира в професионалния тенис именно в Нотингам преди година, има физически и игрови проблеми след големия си успех в Ню Йорк, като от края на Откритото първенство на САЩ, където тя записа десет поредни победи, тя не е спечелил повече от два поредни мача.

По-рано днес тя изрази желанието си да играе на двойки заедно със своя сънародник Анди Мъри, но по всичко изглежда, че мечтаното ѝ партньорство вероятно ще трябва да почака.

Уимбълдън 2022 ще се проведе в периода 27 юни - 10 юли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави в ареста обвиняем за убийство в Русе
Съдът остави в ареста обвиняем за убийство в Русе
Шестима души пострадаха в катастрофа на пътя между Карлово и Баня
Шестима души пострадаха в катастрофа на пътя между Карлово и Баня