НОВИНИ

Ерик тен Хаг: Доволен съм от представянето, но трябва да играем така във всеки мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:14, 23.08.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Ерик тен Хаг
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг очаквано остана доволен от първата победа на неговия тим за сезона, която дойде вчера вечерта в дербито срещу Ливърпул.

"Червените дяволи" се наложиха с 2:1, а след срещата нидерландският специалист похвали своите играчи за показания дух и изрази надежда, че "това е само началото".

"Можем да говорим за тактика, но ставаше въпрос за отношение. Имаше комуникация и борбен дух. Исках различен подход и различно отношение и точно това направиха играчите на терена. Това е само начало. Можем да играем с далеч повече хладнокръвие и да сме още по-опасни. Да бъде отбор и да имаме дух – това и демонстрирахме днес. Казах, че трябва да действаме и да говорим по-малко, да направим така, че сме отбор, да се борим и да бъдем храбри, като си дадем възможности. Не става въпрос само за духа, когато топката не е в нас. Понякога нападателите мислят, че не могат да направят, защото трябва да съхранят енергия за действия в атака. В днешно време това е изискващо и точно това видяхте днес. Щастлив съм, че Рашфорд и Санчо вкараха головете", разкри бившият наставник на Аякс.

Въпреки успеха Тен Хаг допълни, че иска да вижда подобна игра от своите момчета във всеки един мач.

"Доволен съм от представянето, но трябва да играем така във всеки мач. Не само срещу Ливърпул. Всеки двубой във Висшата лига е труден, трябва да сме на върха на възможностите си във всяка среща. Всичко започва с духа", сподели Ерик тен Хаг.

На другия полюс пък бе неговият колега Юрген Клоп, който изрази мнение, че с малко по-добра игра Ливърпул е можел да си тръгне с трите точки от "Олд Трафорд".

"Очевидно е, че сме в неприятна ситуация по отношение на проблемите с контузени играчи, минаваме седмицата с 14-15 налични футболисти. Трябва да направим така, че никой от тях не получи травма, защото нямаме истински опции в момента. Дори предвид положението ни, но с малко по-добра игра, ако бяхме малко по-убедени относно това, което правим, трябваше да спечелим тази среща. Знам, че звучи абсурдно, но виждам нещата по този начин", коментира наставникът на "мърсисайдци".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милиардерът Шефкет Чападжиев дари апаратура за болницата в Мадан
Милиардерът Шефкет Чападжиев дари апаратура за болницата в Мадан
В Унгария уволниха двама метеоролози заради сгрешена прогноза за националния празник
В Унгария уволниха двама метеоролози заради сгрешена прогноза за националния празник